מענה ל־מעבר מעוסק פטור לעוסק מורשה

#14176
hadasa haiim
מנהל בפורום

קודם כל אני מאחלת לך מזל טוב. בעז"ה שההכנסות תמיד יהיו בעלייה!

כן חשוב לשים לב למעבר ולהתכונן לקראתו.
ואסביר כמה דברים, קודם יש הבדל בין נותני שירותים לבין מוכרי מוצרים שיש להם מלאי בעסק וברוב המקרים כדאי ומומלץ להם להיות עוסק מורשה מאחר ולפעמים הם יכולים במיוחד בשנים הראשונות לפספס את החזרי המע"מ שלהם.
נותני שירותים, ברור שבשלב ההתחלתי עד שההכנסות גדלות, כל עוד יכולים להנות מהעוסק הפטור , שיהנו!!
רק שלא יהווה תקרת זכוכית שמפריע לעסק לגדול מהחשש לא להרוויח יותר מדי.

כשאנו רואים שיש אפשרות של מעבר בין פטור למורשה בסוף שנה, ברוב המקרים (וצריך כל מקרה לבחון לגופו) כדאי לשמור את ההכנסה זו לשנה הבאה לדחות עסקה.
ולמה? המעבר מפטור למורשה זה שקל אחרי 107,292 ש"ח ולחזור לעוסק פטור צריך להוכיח שנתיים שההכנסה נמוכה כדי לחזור לעוסק פטור. ואם זאת הייתה הכנסה חד פעמית מאד כדאי בסוף השנה לעשות חושבים ואולי לדחות..
המעבר מפטור למורשה לנותני השירותים , הינה בהתחלה קצת מאתגרת כי פתאם מרגישים שמפסידים.. ( אם נעשה בצורה לא נכונה)

צריך לעשות זאת בחכמה. כשעוברים יש להתחיל לגבות את המע"מ מהלקוח.
להוסיף 17% לעסקה.
אחרת זה יקוזז מהרווח שלך…
הדיווח הוא כל חודשיים ולא מיד בכל תום עסקה, לכן יש לשמור מכל עסקה לפחות 17% בידיעה שבסוף החודשיים יש לשלם זאת למע"מ.

לגבי מס הכנסה אין קשר למע"מ כמו שציינת (כמובן כשההכנסות עולות – התשלומים לרשויות ביטוח לאומי ומס הכנסה עולה גם כן)

כל שינוי אם הוא נעשה ע"י הבחנה מדויקת וע"י ייעוץ שמתאים לך ולעסק שלך המעבר יהיה פשוט וקל יותר

שיהיה לך המון הצלחות ושהמספרים יהיו תמיד בעליה 🙂