בהמרה של מתכון לכמות כפולה איך ממירים?

בהמרה של מתכון לכמות כפולה איך ממירים?

  • הודעה
    טובה וויס
    אורח
    קודם כל תודה על המדור המקסים הזה .

    השאלה שלי היא כאשר אני מבשלת או אופה כמות גדולה,

    האם מספיק רק להגדיל את הכמויות  של המרכיבים ? או שאת היבשים והנוזלים צריכים להגדיל בצורה שונה?"

    אשמח לתשובה בהקדם , זה די דחוף לי .

מציג תגובה משורשרת 1
  • תגובות
      רותי הכהן
      אורח
      הסיפור העיקרי בהכפלת כמויות זה בבצקים.

      את צריכה להוסיף נוזלים בזהירות, ולפעמים באמת לא צריך את הכמות המלאה,
      רק שזה לא ממש הפרש משמעותי. רבע כוס יותר או פחות, זה בעיקר להרגיש אם הבצק כמו בתיאור של המתכון…

       

      טובה יקרה!

       

      לאחר בירור אצל השף יוחנן למביאסי ושף קונדיטור גיא פרנקל מ-JCI בית ספר לבישול,

      מתברר שהעניין כלל לא פשוט.
      ישנה תורה שלמה של כללים ולא ניתן ללמדם על רגל אחת.

       

      בכל זאת, אנסה לתמצת את דבריהם למען השואלת ושאר הקוראות:
      ישנו הבדל בין בישול לאפיה.

      הקושי בהכפלת מרשם (פי ארבע או פי ארבעים…)

      גדול יותר כשמדובר בדברי מאפה, מפני שזהו עניין של כימיה,
      מה שלא כן בבישול לכאורה, הכמויות נשארות אותו הדבר וכן היחס ביניהם.
      מה שמשתנה היא שיטת העבודה, מציין השף גיא

      זמן ההקצפה, הלישה, האפייה וכו' שמשתנים בגלל הכמויות הגדולות.

       

      הוא גם הדגיש את החשיבות של הדיוק.

      כשמדובר בכמויות גדולות (וגם קטנות…), אנו שוקלים את הכל, אפילו את הביצים(!)

      כאן נמצאת התשובה, לפי דעתי.
      כי כשאת מכינה מרשם בכמות אחת והוספת או חיסרת כמה גרמים של קמח למשל,

      קרוב לוודאי שזה לא כל כך יורגש.

      אך אם תכפילי את המרשם כמה פעמים ובכל פעם כמות הקמח לא תהיה מדויקת,

      חוסר הדיוק יוכפל גם כן.

      והיא היא הסיבה שהמאפה לא יוצא מוצלח.

      ————-

       

      רוצה פיצה כמו בחנות? כאן לוחצים לפרטים

       

      רוצה להצליח עם החלות הביתיות שלך שייצאו מוצלחות, יפות וטעימות? כאן לוחצים לפרטים

       

מציג תגובה משורשרת 1
מענה ל־בהמרה של מתכון לכמות כפולה איך ממירים?

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: