טור 4-ככה תמנעו עוגמת נפש בניה

מציג 2 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
      24
      משתתף

עבודות בנייה ושיפוץ הן מסוג העבודות שיש בהן הכי הרבה תקלות אפשריות.
        אני תמיד אומרת לאנשים שחז"ל כבר אמרו: "כל העוסק בבניה מתמסכן" (יבמות סג, א)
        כלומר: אין דבר כזה שיוצאים מרוצים ב-100% מתהליך בנייה או שיפוץ.
        תהליך השיפוץ תמיד מלווה בקשיים: בעיות עם שכנים שלא מפרגנים, עצם המעבר לדירת שכירות זמנית, יש תקלות שאי אפשר למנוע, אבל – יש תקלות שאפשר למנוע.
        למשל, לא תמיד אפשר למנוע מצב שבו קבלן פושט רגל, אבל בסיפור שהיה אצלי ניסיתי למנוע את המשפחה הבונה מלקחת קבלן כזה, ולצערי לא הצלחתי.
        וככה היה הסיפור: משפחה עברה אצלי תכנון ועיצוב לדופלקס של 200 מ"ר. בסופו של דבר בהצעות המחיר הם לא רצו לוותר על כלום אבל גם לא יכלו לעמוד במחיר הגבוה. כשרצו לחתום חוזה עם קבלן זול בצורה מחשידה, מה שאומר שאין לו גב כלכלי והוא לא יוכל לעמוד בזה ויברח. בכל זאת, המשפחה התפתתה מהמחיר הזול, והתעלמה מהאזהרות שלי ושל המפקח בניה.
        הדיירים יצאו בנזק של עשרות אלפי שקלים וצער גדול והם בהחלט יכלו למנוע את זה.
        הסיפור הזה הוא קיצוני בנזק שלו, אבל יש עוד נזקים קטנים שניתן למנוע. ואיך?

כמה נקודות חשובות:

1.הסוד הוא להיות בשטח כל הזמן, להראות נוכחות ואכפתיות, שהקבלן מרגיש שיש לו בעל הבית הוא גם ידאג לתוצאות טובות יותר.
        2. יש לדאוג שהקבלן יבין היטב את התכניות האדריכליות, ולא פחות מזה שהתכניות יהיו נקיות ובגרפיקה בהירה. מניסוני אני יכולה להעיד שככל שתכנית איכותית יותר גרפית= כמות השאלות של הקבלן יורדת למינמום.
        3.לקנות חומר לבן- ריצוף, כלים סנטרים (אסלה, אמבטיה, כיור) מחברות אמינות ומוכרות בלבד.
        4. לקחת מפקח בניה שתפקידו לוודא שהקבלן עושה מלאכתו נאמנה, כי אתם לא תוכלו לדעת את איכות הבידוד ואם הקבלן ביצע נכון את השיפועים באמבטיה לדוגמא, רק אחרי שיהיה מאוחר מדי לתקן.
        5. לפני הכל- תפילה, יש בניה שפשוט רואים בעיניים שנגזר על הבן אדם לעבור מסכת ניסיונות וכאלו שרצות חלק… הכל עניין של סייעתא דשמיא!
        6.להיות מוכנים נפשית שיהיו תקלות, ולקבל אותן בקור רוח.

ואחרי שעשיתם את ההשתדלות בבחירת אנשי מקצוע טובים–
        שתצאו לדרך עם הצלחה גדולה ובניה חלקה!

דסמנית
        מנהל בפורום

חיה,
          זה טור נפלא ופרקטי.

ממליצה לקרוא בקול מה שאת כותבת,
          ככה תשימי לב למקומות שמשהו לא זורם שם.

למשל, בקטע הזה:
          וככה היה הסיפור: משפחה עברה אצלי תכנון ועיצוב לדופלקס של 200 מ"ר. בסופו של דבר בהצעות המחיר הם לא רצו לוותר על כלום אבל גם לא יכלו לעמוד במחיר הגבוה. כשרצו לחתום חוזה עם קבלן זול בצורה מחשידה, מה שאומר שאין לו גב כלכלי והוא לא יוכל לעמוד בזה ויברח. בכל זאת, המשפחה התפתתה מהמחיר הזול, והתעלמה מהאזהרות שלי ושל המפקח בניה.

הייתי מלטשת קצת ככה:
          וככה היה הסיפור: משפחה עברה אצלי תכנון ועיצוב לדופלקס של 200 מ"ר. הם לא רצו לוותר על כלום אבל גם לא יכלו לעמוד במחיר הגבוה של קבלן מוכר ואמין, וחיפשו הכי זול שיש. קבלן שזול בצורה מחשידה, זה אומר שאין לו גב כלכלי והוא רק מחפש להכניס כסף זמין ומיידי. היות שיש רף מסוים של רווחיות שתחתיו יש רק הפסד – הקבלן הזול מדי לא יוכל לעמוד בזה ויברח.
          הסברתי את הנקודה הזאת, ובכל זאת, המשפחה התפתתה מהמחיר הזול, והתעלמה מהאזהרות שלי ושל המפקח בניה שהצטרף לדעתי.

24
          משתתף

תודה רבה ריקי!

מציג 2 תגובות משורשרות
        • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.