מעבר מעוסק פטור לעוסק מורשה

מציג 5 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
      zchoot
      משתתף

בס”ד
        שלום הדסה,

אנחנו עכשיו באמצע שנה, ועשיתי חישוב שאם אני ממשיכה עד סוף שנה כמו עכשיו-
        אני עוברת בקצת את תקרת מחזור העסק של עוסק פטור, ואצטרך בעצם להפוך לעוסק מורשה
        (זה מעל 107 ומשהו נכון?)

יש לי שאלה-
        הבנתי שלא כדאי להפוך לעוסק מורשה אם נמצאים בערך באזור של ה-107,
        כי אז נהיות הוצאות, ואני בעצם ארוויח פחות.
        אז אם כבר עוברים- צריך ךלעבור בהרבה את ה-107 כדי שזה יהיה שווה.
        בטח את יודעת- כמה צריך להרוויח יותר מה-107 אלף כדי שזה יהיה שווה ולא אפסיד מכך?

עד עכשיו לא היו לי הוצאות בכלל, לא מס הכנסה, לא מע”מ ולא רו”ח.
        עכשיו אני מבינה ששלושתם יתווספו לי?
        יש עוד הוצאות בעוסק מורשה שאני לא יודעת?

hadasa haiim
        מנהל בפורום

קודם כל אני מאחלת לך מזל טוב. בעז”ה שההכנסות תמיד יהיו בעלייה!

כן חשוב לשים לב למעבר ולהתכונן לקראתו.
          ואסביר כמה דברים, קודם יש הבדל בין נותני שירותים לבין מוכרי מוצרים שיש להם מלאי בעסק וברוב המקרים כדאי ומומלץ להם להיות עוסק מורשה מאחר ולפעמים הם יכולים במיוחד בשנים הראשונות לפספס את החזרי המע”מ שלהם.
          נותני שירותים, ברור שבשלב ההתחלתי עד שההכנסות גדלות, כל עוד יכולים להנות מהעוסק הפטור , שיהנו!!
          רק שלא יהווה תקרת זכוכית שמפריע לעסק לגדול מהחשש לא להרוויח יותר מדי.

כשאנו רואים שיש אפשרות של מעבר בין פטור למורשה בסוף שנה, ברוב המקרים (וצריך כל מקרה לבחון לגופו) כדאי לשמור את ההכנסה זו לשנה הבאה לדחות עסקה.
          ולמה? המעבר מפטור למורשה זה שקל אחרי 107,292 ש”ח ולחזור לעוסק פטור צריך להוכיח שנתיים שההכנסה נמוכה כדי לחזור לעוסק פטור. ואם זאת הייתה הכנסה חד פעמית מאד כדאי בסוף השנה לעשות חושבים ואולי לדחות..
          המעבר מפטור למורשה לנותני השירותים , הינה בהתחלה קצת מאתגרת כי פתאם מרגישים שמפסידים.. ( אם נעשה בצורה לא נכונה)

צריך לעשות זאת בחכמה. כשעוברים יש להתחיל לגבות את המע”מ מהלקוח.
          להוסיף 17% לעסקה.
          אחרת זה יקוזז מהרווח שלך…
          הדיווח הוא כל חודשיים ולא מיד בכל תום עסקה, לכן יש לשמור מכל עסקה לפחות 17% בידיעה שבסוף החודשיים יש לשלם זאת למע”מ.

לגבי מס הכנסה אין קשר למע”מ כמו שציינת (כמובן כשההכנסות עולות – התשלומים לרשויות ביטוח לאומי ומס הכנסה עולה גם כן)

כל שינוי אם הוא נעשה ע”י הבחנה מדויקת וע”י ייעוץ שמתאים לך ולעסק שלך המעבר יהיה פשוט וקל יותר

שיהיה לך המון הצלחות ושהמספרים יהיו תמיד בעליה 🙂

zchoot
          משתתף

כמה שווה להרוויח מעבר ל107 האלה, כדי לא לצאת בהפסד לעומת עוסק פטור?

hadasa haiim
            מנהל בפורום

עניתי על זה בתשובה הקודמת אבל אענה שוב שיהיה ברור יותר.
              אם את גובה מהלקוחות את המע”מ ( וזה מה שאת צריכה לעשות…) לא יהיה לך הפסד כלל!
              אבל אם את נשארת עם אותן מחירים אז בערך מ107K עד 125000 תרגישי שאת עובדת ולא מרוויחה כבעבר כי בעצם את מתחילה להפסיד פחות 17%
              ממש לא מומלץ!

כן לגבות מהלקוח את המע”מ.

כמובן שאת כל ההוצאות שימרי וכך יהיה לך גם החזרים ויופחת לך המע”מ (שימי לב שיש דברים לא מוכרים למע”מ אבל למ”ה וב”ל כן מוכרים, כגון ארנונה, ביטוחים ועוד…)

בהצלחה רבה!

zchoot
              משתתף

הבנתי, תודה!
                בעצם עד עכשיו לא גביתי בחצי שנה הזאת את המע”מ, כי הייתי עוסק פטור…
                אז נראה שכדאי לחכות לשנה הבאה..

hadasa haiim
                מנהל בפורום

למה לחכות? לחכות חצי שנה ולא להכניס משכורות?
                  עד 107K את לא אמורה לגבות מע”מ כל עוד את עוסק פטור.
                  מעבר לזה כן. זאת אומרת שאם עד חודש 06 היית עוסק פטור והגעת עכשיו ל107K, מחודש 06 את שולחת בקשה למע”מ, מראה להם את ההוכחה שעברת את התקרה עוסק פטור והם מעבירים אותך למורשה ומכאן ואילך את מתחילה להוציא חשבוניות מס.
                  שוב כדאי מאד עם בעל מקצוע מוסמך כדי שלא יווצר לך טעויות.
                  בהצלחה

מציג 5 תגובות משורשרות
              • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.