איך מתכננים מראש את הבישולים לחג?

איך מתכננים מראש את הבישולים לחג?

  • הודעה
    ברכה
    אורח
    השנה נחגוג בעז"ה את שבועות בפעם הראשונה בבית.

    באיזה בישולים כדאי לי להתחיל?

מציג 0 תגובות משורשרות
  • תגובות
      בהצלחה, ברכה!

      פעם ראשונה היא תמיד מרגשת אבל לפעמים גם מלחיצה…

       

      כדאי לחלק את סוגי הבישולים לחגים באופן כללי לשניים:

      1. חשוב אך לא הכרחי – כגון עוגות, עוגיות, קינוחים.

      2. חשוב והכרחי – הכוונה כמובן לדגים, עופות, תוספות ומרק.

       

      בכל חג יש דוגמאות לבישולים החופפים בשתי הקטגוריות, כמו לפתן תפוחים.

      בשבועות זה מודגש יותר, כי יש שאוכלים סעודה חלבית עם מרק חלבי, מנה עיקרית חלבית וכדומה,

      ויש שעושים רק קידוש עשיר על עוגות חלביות וקינוחים.

       

      השלב הראשון, אם ככה, הוא להחליט מה להכין לפי הנהוג אצלכם.

      השלב השני הוא להכין תפריט.

      השלב השלישי הוא לעשות קניות לפי התפריט המתוכנן.

      השלב הרביעי זה לבשל.

       

      אם התארגנת כראוי ואת מתחילה לבשל מספר ימים לפני החג,

      התחילי בחשוב אך לא הכרחי.

      זהו הזמן "להתקשקש" עם דברי המתיקה שטובים בהקפאה.

      מומלץ ביותר להוסיף לפריזר גם מלאי של בצל מטוגן מחולק לשקיות.

       

      אם את נכנסת למטבח רק קרוב לחג, כמובן לא יהיה לך זמן "להתקשקש".

      הפשילי אפוא את השרוולים והתחילי מיד במאכלי הבסיס.

      תחסכי זמן ושטיפת כלים אם תכיני לפני שבת מכל מנה/תוספת בכמות כפולה

      שיספיק לך לשבת וגם לחג.

      כך, גם אם התחלת בבישולים רק בערב החג, מגוון המאכלים בסעודות יתמלא כאילו מעצמו…

       

       

מציג 0 תגובות משורשרות
מענה ל־איך מתכננים מראש את הבישולים לחג?

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: