רוצה להכין צ'יפס בלי שמן… וגם קציצות שלא מתפרקות

רוצה להכין צ'יפס בלי שמן… וגם קציצות שלא מתפרקות

  • הודעה
    מיכלי
    אורח
    קודם כל, תודה על המדור החשוב!
    יש לי 2 שאלות:

    1. האם אפשר לאפות תפו"א טעימים בלי שמן? (כמו הצ'יפס הקפוא הקנוי, יוצא יבש ומצוין. ניסיתי להקפיא מקלות תפוחי אדמה, אבל זה לא עזר… מה הסוד של הצ'יפס הקפוא?)
    2. איך מכינים קציצות בשר מטוגנות, עגולות ויפות, שלא מתפרקות?

    (שמתי לב שיש כאן סתירה, שאלה אחת בלי שמן, שאלה שנייה עם…)

    תודה רבה!!

מציג 0 תגובות משורשרות
  • תגובות
      שלום מיכלי,

      הסוד של הצ'יפס הקפוא הוא (החזיקי חזק…) שבמפעל הם עוברים טיגון ואפיה קלים!

       

      אבל תוכלי להכין צ'יפס טעים בתנור גם מתפו"א שאת קולפת וחותכת במו ידייך. אי אפשר כמובן לוותר על השמן, אך באפייה צריך הרבה פחות מאשר בטיגון וכך חוסכים קלוריות רבות ומיותרות.  את השיטה למדתי מזמן מגיסתי:

      אחרי קילוף התפו"א וחיתוכם, יש לשטוח אותם בשכבה אחת על תבנית של תנור מרופדת בנייר אפייה.
      לצ'יפסים פריכים ולא רכים, חשוב להקפיד לא להעמיס את התבנית אלא לוודא שכל "מקל" נוגע בתחתית התבנית מצידו האחד.

      זרי מעליהם קצת מלח, צקי מעט שמן ואפי בחום בינוני גבוה עד לפריכות הרצויה. שימי לב – כמויות השמן והמלח ישתנו לפי ההעדפה האישית של כל אחת.

      אם את רוצה להשקיע יותר בצ'יפס שלך, אחרי הקילוף, השרי את המקלות החתוכים בקערה עם מים קרים כשעתיים. לפני הטיגון סנני את המים והספיגי את המקלות. אפי או טגני כרגיל.

      בהצלחה!!

      ——–

       

      רוצה פיצה כמו בחנות? כאן לוחצים לפרטים

      רוצה להצליח עם החלות הביתיות שלך יצאו מוצלחות, יפות וטעימות? כאן לוחצים לפרטים

       

       

מציג 0 תגובות משורשרות
מענה ל־רוצה להכין צ'יפס בלי שמן… וגם קציצות שלא מתפרקות

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: